Jan Fábry
CZ vlajka EN vlajka
.

Zápisník (2008)

Kralupská ťapka 2008

20-09-2008

Kralupská ťapka. Pětikilometrový pochod v Kralupech nad Vltavou s kontrolními stanovištěmi, na kterých museli psi i páníčci ukázat, co umí. Nakonec proběhla volba krále a královny krásy ;-)

Kralupská ťapka 2008 Kralupská ťapka 2008 Kralupská ťapka 2008 Kralupská ťapka 2008 Kralupská ťapka 2008 Kralupská ťapka 2008 Kralupská ťapka 2008 Kralupská ťapka 2008
.

Tady je fotka areálu kralupského cvičáku. Zkuste na ní najít 5 rozdílů oproti fotce cvičáku v Adršpachu, na kterém jsme cvičili v červenci:-)

Kralupská ťapka 2008 Výcvikový tábor v Adršpachu
.

Více fotek najdete zde.

MME 2008 v Liberci

20-09-2008

Konference Matematické metody v ekonomii 2008 v Liberci (17.-19.9.2008).

Ubytování v hotelu Babylon. Rozlehlejší hotel neznám. Ještě třetí den jsem bloudil po chodbách ;-)

Babylon Babylon Babylon Babylon
.

V rámci sociálního programu jsme navštivili libereckou Harcovskou přehradu, pivovar Konrád a Ještěd

Harcovská přehrada Harcovská přehrada Harcovská přehrada Pivovar Konrád Pivovar Konrád Pivovar Konrád Pivovar Konrád Ještěd Ještěd Ještěd
.

Víkend na Slapech

15-09-2008

Z Pochodu Pro Psy Přes Pohoří jsme přejížděli na Slapy. Podívali jsme se na zříceninu Zbořený Kostelec. Zastávka v nedalekém Týnci nad Sázavou, prohlídka románské rotundy s gotickou věží, v níž přebývají netopýři. Tak tam Corka nesměla. No, docela mi vadilo, že mě tam pustili, protože to tam děsně zapáchalo ;-)

Zbořený Kostelec Zbořený Kostelec Zbořený Kostelec Zbořený Kostelec Týnec nad Sázavou Týnec nad Sázavou Týnec nad Sázavou
.

Ubytování ve Zrůbku v chatce. Bylo nám nabídnouto, že ubytování bude o stovku levnější, když nebudeme chtít povlečení a budeme spát jen pod těmi dekami. Tak jsme takovou lákavou nabídku odmítli :-) Noční pohled na Slapy. Druhý den výlet na naučnou stezku Drbákov - Albertovy skály. To bylo teda něco. Pořád nahoru a dolů. Pak jsem si přečetli, že za to může nějaký Bartůněk, který to tam v roce 1957 začal vlastními silami kopat. Proklínali jsme ho celou cestu. Ale jinak je to vážně moc pěkná cesta a mnohdy nebezpečnější než třeba v Českém ráji.

Noční Slapy Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály Albertovy skály
.

Červený Hrádek u Sedlčan. Právě se tam natáčela pohádka "Nebe a Vincek". Viděli jsme zblízka i Boba Klepla jako anděla :-)

Červený Hrádek u Sedlčan Červený Hrádek u Sedlčan Červený Hrádek u Sedlčan
.

Více fotek najdete zde.

Pochod pro psy přes Pohoří

15-09-2008

5xP - Pochod Pro Psy Přes Pohoří.

Nedaleko Jílového u Prahy se tradičně konal psí pochod. Tak jsme se tam taky vydali. Účastnilo se ho 120 psů. Na každého čekal buřt a diplom :-)

Pochod přes Pohoří Pochod přes Pohoří Pochod přes Pohoří Pochod přes Pohoří Pochod přes Pohoří Pochod přes Pohoří Pochod přes Pohoří

Víkend na Pálavě

08-09-2008

Ubytování ve Velkých Pavlovicích u pana Zborovského. Měli jsme k dispozici sklípek s vlastní kójí plnou vína.

Ubytování u Zborovských Ubytování u Zborovských Ubytování u Zborovských Ubytování u Zborovských Ubytování u Zborovských
.

Výlet do Bořetic a na Kraví horu s dřevěnou rozhlednou.

Bořetice Hrozny na Kraví hoře Vinice na Kraví hoře Vinice na Kraví hoře Vinice na Kraví hoře Vinice na Kraví hoře
.

Ve Vrbici bylo právě "zarážení hory", po němž nikdo nesmí vkročit do vinohradu, jinak ho lhotaři přivedou před soud, který může rozhodnout, že mu budou ruce useknuty. Jsou tam nádherné vinné sklepy v sedmi patrech. Na slavnosti jsme se seznámili s panem Bukovským a zašli k němu do sklípku.

Vrbice Vrbice Vrbice Vrbice Vrbice Vrbice Vrbice Vrbice
.

Hlavní výlet na Pálavu a hrad Děvičky (Dívčí hrad).

Pálava Pálava Pálava Pálava Pálava Pálava Pálava Pálava Pálava Děvičky Děvičky Děvičky Děvičky Děvičky
.

Sirotčí hrad.

Sirotčí hrad Sirotčí hrad Sirotčí hrad Sirotčí hrad
.

Mikulov. Právě se konala Mariánská pouť na Svatý kopeček.

Mikulov Mariánská pouť Mariánská pouť Mariánská pouť Svatý kopeček Mikulov Svatý kopeček Mikulovska radnice Zámecká zahrada Svatý kopeček Kozí hrádek Z Kozího hrádku
.

Více fotek najdete zde.

Výlet do Českého středohoří

11-08-2008

Zastavili jsme se u menhiru nedaleko obce Klobuky, abychom nasáli energii na celý den. Protože jsme již byli na Hazmburku, tak jsem si ho jen z dálky vyfotili a pokračovali na zříceninu Skalka u Vlastislavi.

Menhir u Klobuk Hazmburk Skalka Skalka Skalka
.

Zřícenina hradu Oltářík.

Hrádek (Oltářík) Hrádek (Oltářík) Hrádek (Oltářík) Hrádek (Oltářík) Hrádek (Oltářík)
.

Zřícenina gotického hradu na čedičové sopce Ostrý.

Ostrý Ostrý Ostrý Ostrý Ostrý Ostrý
.

Zřícenina gotického hradu Opárno.

Opárno Opárno Opárno

Psí výcvikový tábor v Adršpachu (26.7 - 2.8.2008)

03-08-2008

Byli jsme ubytování i s Corkou v chatce u penzionu Adršpach. Pan Krecbach opravdu výjimečně dobře vařil. Tedy ne že vařil dobře jen výjimečně, ale to jídlo bylo prostě výtečné a pestré :-)

Penzion Adršpach Chatky u penzionu Adršpach
.

Výcvik. Corka zpočátku vzpomínala na loňský výcvikový tábor, kde se moc neprojevovala. Postupně se ale otrkala a našla si i psí kamarády. Díky citlivému přístupu figuranta Michala a díky pomoci ostatních pejskařů se Corka během týdne "enormě zlepšila v obranách" (jak o ní prohlásil Michal). Pokud Vám pes taky nechce kousat, zkuste ponožku naplněnou salámem :-)

Alf Carmen Giny Cvičák Kladina Kladina Přeskok Řada Odložení Ponožka Ponožka Ponožka Ponožka Kůžička Kůžička Kůžička Kůžička
.

Adršpašské skály a pískovna.

Džbán Džbán Homole cukru Varhany Gotická branka Lvice Velký vodopád Milenci Želva Rukavice Starosta a starostová Krakonošovo piano Pískovna Pískovna Pískovna Pískovna
.

Teplické skály.

Hrad Střmen Hrad Střmen Teplické skály Slon a sova Teplické skály Teplické skály Sibiř
.

Hrad Adršpach.

Hrad Adršpach Hrad Adršpach Hrad Adršpach Pohled na skalní město
.

Jiráskovy skály.

Černé jezero Hrad Skály Hrad Skály Hrad Skály Hrad Skály
.

Broumovské stěny - Božanovský Špičák. Vzali jsme s sebou Alfa a Astu :-)

Božanov Božanov Božanov Kačenka Božanov Božanov Božanovský Špičák
.

Broumovské stěny - Supí hnízdo. Na začátku okruhu je krásná kaple Hvězda. Než se dojde k Supímu hnízdu, najdete opravdu úchvatnou vyhlídku na skalní divadlo. Od Supího hnízda se lze pak Kovářovou roklí dostat k jeskyni Kovárna.

Hvězda Skalní divadlo Skalní divadlo Supí hnízdo Supí hnízdo Supí hnízdo Kovářova rokle Kovářova rokle Jeskyně Kovárna
.

Napadlo nás udělat si jeden adrenalinový den. Nejdřív výlet na koních, pak horské motokáry a nakonec jsem se odvážil do lanového centra. Tedy nic lehkého to vážně není:-) Jo, a ty koně budou prý hrát v nějaké pohádce, která se tam zrovna natáčela.

Koně Koně Koně Horské motokáry Horské motokáry Horské motokáry Lanové centrum Lanové centrum Lanové centrum Lanové centrum Lanové centrum Lanové centrum
.

Přírodní rezervace Ostaš...

Ostaš Bludiště Čertovo auto Cikánka
.

...a nedaleké Kočičí skály.

Kočičí skály Kočičí skály Sluj českých bratří Kočičí hrad Kočičí hrad
.

Poslední den a rozloučení. Bylo to tam moc fajn.

Poslední den Poslední den
.

Ještě jsme si odskočili na víkend do Krkonoš, do Velké Úpy. Corka jela poprvé autobusem, později ji ale čekal mnohem zajímavější zážitek.

Velká Úpa - Chata Kobr Jízda BUSem
.

Cesta z Pece pod Sněžkou podél Zeleného potoka k Jelením loukám. Tam byla moc milá servírka s piškotami. Když jsme si pak chtěli vyfotit nedalekou chatu Na konci světa ze seriálu "My z konce světa", narazili jsme na nerudného chlápka s rotvajlerem z chaty Severka, který nás vyhnal ze soukromého pozemku. Měli jsme víc věřit cyklistům, kteří nás potkali a včas nás varovali... Nakonec byl ovšem neruda rád, že udržel svého psa, který se hnal za hárající Corkou jako šílený. Asi se bál, že bude večer na Nově, protože jeho nezajištěný pes znásilnil bezbranou Corku na vodítku:-) Tak jsme si aspoň vyfotili Sněžku. Rozhodně se chatě Severka obloukem vyhněte.

Zelený potok Liščí potok jelení louky Sněžka Sněžka
.

Druhý den jsme se vydali na Černou horu. Už jsme byli ale natolik unavení výcvikem a výlety, že jsme se rozhodli vyvézt nahoru lanovkou, což byl pro Corku další z nezapomenutelných zážitků. Nahoře nás čekalo Černohorské rašeliniště a rozhledna. Dolů jsme pak už šli po svých...

Lanovka na Černou horu Lanovka na Černou horu Černohorská Rašelina Černohorská Rašelina Rozhledna na Černé hoře Rozhledna na Černé hoře Lanovka na Černou horu
.

Více fotek najdete zde.

Víkend v Máchově kraji

21-07-2008

V sobotu ráno jsme se ubytovali v obci Doksy a vydali se na Hradčanské stěny. Sice jsme nepotkali Karla, ani Hynka, dokonce ani Viléma, zato Jarmilu ano. A sice kolegyni Jarmilu Radovou, která byla také na výletě se svými přáteli:-) Taky jsme viděli hodně borůvek a brusinek.

Hradčanské stěny Hradčanské stěny Brusinky
.

Psí kostel. Tam byla Corka ve svém živlu.

Psí kostel Psí kostel Psí kostel
.

Skalní brána, zmenšenina známé Pravčické brány.

Skalní brána Skalní brána Cesta od psího kostela
.

Na Ralsko bych už asi podruhé nešel, i když tam bylo krásně. Děsný krpál:-) Po cestě dolů jsme málem přehlédli pěknou Juliinu vyhlídku.

Ralsko Ralsko Ralsko Ralsko Juliina vyhlídka Juliina vyhlídka
.

Zřícenina Děvín nad Hamerským rybníkem.

Děvín Děvín Děvín Děvín
.

V neděli ráno jsme vyrazili k Máchovu jezeru. Ve Starých Splavech jsme si půjčili šlapadlo. Po hysterickém výstupu Corky jsme ji konečně dostali na palubu (takže vlastně nešlo o hysterický výstup ale hysterický nástup) :-) Nechtěli jsme ji připravit o krásný výhled na Bezděz ani o tvrz Myšlín. Při vystupování hysterický výstup.

Na šlapadle Na šlapadle Bezděz Myšlín
.

Zřícenina Jestřebí a pod ní pěkný hostinec Na Rychtě. Doporučujeme, výborně tam vaří a opravdu se k vám chovají jako k hostům.

Jestřebí Jestřebí Jestřebí Jestřebí Jestřebí Hostinec Na Rychtě Hostinec Na Rychtě
.

Hrádek (Helfenburk), hodně podobný Helfenburku u Bavorova v jižních Čechách. Při cestě jsme zjistili, že Corka honí všechno co je malé - nejen kočky, ale i zajíce a dokonce šutry padající ze stráně. Na hradě ji čekalo příjemné překvapení v podobě čistokrevného Ezara. Když se jí však začal všímat trošku víc, opět z její strany následovala panika a hysterie...

Hrádek (Helfenburk) Hrádek (Helfenburk) Ezar Hrádek (Helfenburk) Hrádek (Helfenburk) Hrádek (Helfenburk)
.

Zřícenina hrádku Hřídelík, dost nešťastně (tedy pro tehdejší obyvatele asi šťastně) ukrytého v lese :-) Chodili jsme tak dlouho kolem, až jsme jí konečně našli. Je tam úzká cca dvacetimetrová chodba.

Hřídelík Hřídelík Hřídelík Hřídelík Hřídelík
.

Ještě jsme se zastavili v Úštěku a v Habřině, ale to už spíš kvůli mému olíbenému Březňákovi :-)

Více fotek najdete zde.

Pružinka pro psy ke kolu

10-07-2008

Protože už Corce v chůzi nestačíme, přemýšleli jsme, jak bychom s ní mohli jezdit na kole. Zakoupili jsme držák s pružinou, ale stejně jí nestačíme. Pořád mě tahá jako kůň, takže se můj cyklistický výkon ztrojnásobil :-) Jsem hlavně zvědavý, kdy si rozbiju hubu ;-)

Corka na pružině Corka na pružině

Dovolená v Lužických a Jizerských horách

02-07-2008

Poslední červnový týden jsme věnovali Lužickým a Jizerským horám.

Den první

Začali jsme ubytováním v Kytlici severně od Nového Boru.

Penzion v Kytlici Večer v Kytlici
.

Vlakem jsme přejeli do stanice Jedlová, kde jsme se občerstvili a dali paní hostinské nevědomky dýško 40 Kč :-o Ještě, že oba máme matematicko-ekonomické vzdělaní :-) Následoval náročný výstup k rozhledně Jedlová, kde jsme potkali fenky Zlatku a Adélu.

Čekání na vlak Jízda vlakem Jedlová Jedlová Zlatka Adéla
.

Cesta na zříceninu Tolštejn a návrat vlakem z Jedlové do Kytlice. Vlak jezdil jednou za dvě hodiny... Protože ten den byla stávka železničářů, tak místo toho, abychom čekali hodinu na vlak, jsme hned jeli vlakem, který měl hodinové zpoždění. Škoda, mohli jsme si dát nějaké to pivo :-)

Cesta na Tolštejn Tolštejn Tolštejn Cesta z Tolštejna
.

Den druhý

Výlet na zříceninu skalního hradu Svojkov, na němž Corka utrpěla menší úraz při pokusu se za mnou vyškrábat na skálu. Kromě toho, že chce být modelkou a herečkou, chce být taky horolezkyní a záchranářkou :-)

Svojkov Svojkov
.

Skalní hrad Sloup.

Sloup Sloup Sloup Sloup Sloup
.

Cestou od hradu k Samuelově jeskyni jsme shlédli představení "Já, hééérečka Corka" v lesním divadle.

Lesní divadlo Lesní divadlo Samuelova jeskyně Samuelova jeskyně Samuelova jeskyně Samuelova jeskyně
.

V podvečer jsme jeli navštívit bráchu do Ústí nad Labem. V obci Pihel nás zastihla děsná bouře s přívalovým deštěm. Nebylo vidět dál než na dva metry. Vzpomněli jsme si na výrok MUDr. Fastové z Nemocnice na kraji města: "A do Pihele" :-) Večer sledování semifinále EURO v Kytlici U Zlatokopa. Byl tam taky Marek Brodský a jezevčice Růžena, které se naše Corka ale vůbec nelíbila...

Den třetí

Panská skála, dobře známá z Pyšné princezny.

Panská skála Panská skála Panská skála
.

Česká Kamenice. Kamenický hrad na Zámeckém vrchu. Kameny jsme opravdu potkávali na každém kroku, někde jsme doslova plavali v kamenném čedičovém moři.

Česká Kamenice Česká Kamenice Kamenický hrad Kamenický hrad Kamenický hrad
.

Na Zlatém vrchu jsou obrovské čedičové "varhany", které sice nejsou tak atraktivní jako Panská skála, ale svojí mohutností ji rozhodně předčí. Na Studenci měla být rozhledna, na kterou se Corka těšila. Bohužel místo železné konstrukce našla jen pozůstatky čtyř pilířů :-( Večer jsme si opět spravili náladu U Zlatokopa při sledování druhého semifinále EURO spolu s Markem Brodským :-)

Zlatý vrch Zlatý vrch Studenec Studenec
.

Den čtvrtý

Při přejezdu z Kytlice do Jizerských hor návštěva Jablonného v Podještědí, místní Zdislaviny studánky a nedalekého Bredovského letohrádku, od kterého bylo už jen kousek k baroknímu zámku Lemberk.

Jablonné v Podještědí Zdislavina studánka Bredovský letohrádek Zámek Lemberk Zámek Lemberk
.

Návštěva Frýdlantu s rozlehlým renesančním zámkem. No a opět jedna rozhledna...tentokrát tam opravdu byla :-) Pak nám dalo trošku zabrat hledání Obřího sudu nad Lázněmi Libverda.

Frýdlantský zámek Frýdlantský zámek Frýdlantská rozhledna Obří sud Lázně Libverda
.

Konečně jsme dorazili do penzionu Kapitánka, kde už na Corku netrpělivě čekala pětiměsíční fenka Laura, která byla jako z divokých vajec. Každý o ní říkal, že je hodně hubená ;-), ale Corka prý ještě hubenější. Nemůžeme za to, že si vzala do hlavy, že bude modelka.

Kapitánka Laura Laura Laura
.

Den pátý

Okruh kolem osady Jizerka s krásnými rašeliništěmi. Corka miluje potoky, tak si to tam užívala. Svoji radost ovšem zaplatila třemi zakousnutými klíšťaty.

Jizerka Rašeliniště u Jizerky Rašeliniště u Jizerky
.

Pytlácké kameny. Corka chce být za všech okolností nejvýš, takže když je někde nějaký šutr, hned na něj vyleze ;-)

Pytlácké kameny Pytlácké kameny Pytlácké kameny Pytlácké kameny
.

Den šestý

Určitě nejtěžší den. Nejprve krátký výlet na rozhlednu Štěpánka.

Štěpánka Štěpánka
.

U Smědavy, základny cykloturistů, jsme začali velký okruh s odbočkou na prales a vrchol Jizera.

Smědava Jizera Jizera Jizera Jizera
.

Zastávka u Knajpy a pokračování v okruhu. V této části plné cyklistických stezek jsem začal zcela vážně uvažovat pro vozík za kolo pro Corku. Na rašeliništích Čihadla by se opravdu mohly točit scény na blatech ve filmu Pes baskervilský. Pod Frýdlantským cimbuřím teče Černý potok s krásnými vodopády.

Knajpa Čihadla Černý potok
.

Frýdlantské cimbuří a Polední kameny. Tady jsme trošku bloudili ve spleti cestiček mezi kameny a kosodřevinou. Někdy jsme dost marně hledali žlutou značku. Byla to ale asi nejkrásnější část celého týdne a to i přesto, že bylo úmorné vedro a čekali jsme každou chvíli nějakou vyhřívající se zmiji. Naštěstí špatně slyším i vidím, takže jsme žádnou nepotkali :-) Na zpáteční cestě ze Smědavy jsme jeli kolem vodní nádrže Souš, u které jsme potkali snad 50 lidí na in-linech.

Frýdlantské cimbuří Frýdlantské cimbuří Frýdlantské cimbuří Polední kameny Polední kameny Vodní nádrž souš
.

Den sedmý

Návrat domů. Zastávka v Příchovicích a Josefově Dole. Krátký okruh přes Peklo. Oběd v dřevěném kiosku Čárda.

Příchovický hřbitov Peklo hájenka Peklo hájenka Peklo hájenka Čárda
.

...a nakonec ještě dvě rozhledny. Na té první, Slovance, Corka opět dokázala, že vyleze kamkoli. Jenže pak neví jak dolů :-) No je celá po mně. Ale bála se jen chvilku, pak chtěla jít ještě jednou... Ke druhé rozhledně Bramberk se bohužel nedalo dostat, neboť je to soukromý pozemek a my jsme se báli, že ho bude zase střežit nějaký uštěkaný jezevčík.

Slovanka Slovanka Slovanka Bramberk
.

Více fotek najdete zde.

Výlet se studenty na Berounsko

19-06-2008

18.června jsme uspořádali výlet na Berounsko, kterého se zúčastnilo 14 studentů, 3 učitelé KEKO a 3 psi

Vyrazili jsme ze železniční stanice Karlštejn. Pak jsme se vydali směrem k hradu, na kterém jsme nebyli:-) Udělali jsme krátkou zastávku u lomu Malá Amerika; zde jsme viděli vedoucího katedry, prof. Jablonského naposledy...tedy alespoň v dopoledním čase.

Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko
.

Po cestě ke Sv. Janu pod Skalou jsme procházeli kolem Bubovických vodopádů, kde získal padesátikilogramový vlčák Blesk přezdívku "Bahňák".

Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko
.

Po dobrém obědě jsme vyrazili směrem k Srbsku kolem Berounky, kde jsme poseděli v kempu před odjezdem do svých domovů a na prázdniny.

Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko
.

Více fotek najdete zde.

Protože jsme výlet zakončili dřív než jsme plánovali, zastavili jsme se ještě s Corkou v jejím nedalekém rodišti - Berouně, kde na ní opět čekaly její máma a dvě sestry

Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko Výlet na Berounsko
.
.
.
.